Next Level Trainingsjaar -Liesbeth Jorna-

Wie is Liesbeth Jorna en waarom organiseer ik een cursus met haar?

Ik ben met Liesbeth in contact gekomen door zelf deel te nemen aan een cursus die door haar gegeven werd. Toen ik hoorde dat er een cursus doorging in België met een instructeur van Dressage Naturally heb ik mij meteen ingeschreven.

Dressage Naturally is het geesteskind van de amerikaanse Karen Rohlf die op briljante en plezante manier de principes van natural horsemanship wist samen te smelten met die van de klassieke dressuur.

Liesbeth is één van de slechts vier instructeurs die een licentie hebben gekregen van Karen. Ze is echter zoveel meer dan dat en heeft tonnen ervaring in allerhande disciplines zoals springen, eventing, mennen, trektochten, voltige,…. daarnaast heeft ze ook nog gejureerd bij dressuurwedstrijden, heeft ze level 3 bij parelli behaald én volgt ze ook een heel traject om een (nog) betere personal coach te worden.

Ik heb haar dan ook enorm leren appreciëren als mijn persoonlijke coach en de kans om haar weer dicht naar België te halen en als student met mijn eigen paard mee te rijden, kan ik dan ook niet laten liggen!

Cindy en Liesbeth

Van een Blij en Blokkadevrij paard naar Atletische Ontwikkeling

Een helder pad naar atletische ontwikkeling en verfijnde samenwerking met je paard

Jaaropleiding voor gevorderden. 

Het Next Level trainingsjaar bestaat uit 10 intensieve lesdagen, opgedeeld in 5 x 2 dagen verspreid over de periode september 2021 – juni 2022 en vindt plaats in Oostburg, net over de belgische grens.

Het accent in dit jaarprogramma ligt op doorgroei naar een hoger niveau rijvaardigheid en grondwerkvaardigheid met het accent op dressuur en welzijn van paard en ruiter. De lessen bestaan uit rijden, grondwerk en trainersvaardigheden.

Wil je meer details? Lees dan verder!

Skoki (paard van Liesbeth) leert Cindy de jambette

Aan het eind van het Next Level Trainingsjaar …

 • heb je een grote stap vooruit gezet in je rijvaardigheid
 • heb je een sterke trainer’s mindset ontwikkeld
 • heb je je mindset onder controle: strategisch, positief, nieuwsgierig en vol inlevingsvermogen naar je paard
 • ervaar je een sterkere band met paard, met een diepgaander gevoel en inzicht
 • kan je met verfijnder en subtielere hulpen communiceren met je paard
 • ben je in staat om je paard atletischer te gaan ontwikkelen.
 • heb je oog voor gezonde beweging en de emoties van je paard en kan daarop gebaseerd doelgerichte keuzes maken in de training
 • kan je een trainingsplan maken voor de langere en korte termijn en weet je hoe je je paard kan helpen door de passende oefeningen te kiezen
 • ken je oefeningen voor het ontwikkelen van souplesse, rechtgerichtheid, verzameling
 • is (afhankelijk van je interesse en niveau) jullie vaardigheid en vertrouwen met cavalettiwerk, springen en veelzijdigheid gegroeid
 • en dat alles met ontspanning, plezier en liefde voor je paard!
In de ‘Sweet Spot’ met Rio (paard van Liesbeth)

Deze jaaropleiding is voor jou als je ongeveer in dit plaatje past:

 • Je bent nieuwsgierig, leergierig en je houdt van je paard
 • Je paard is 4 jaar of ouder en gezond
 • Je kunt ontspannen, energiek, in balans en ongedwongen (grotendeels) nageeflijk rijden in stap, draf, galop en achterwaarts
 • Je hebt redelijke kennis en vaardigheden van natural horsemanship, bijvoorbeeld verkregen bij Sport & Horsemanship United, Parelli Natural Horsemanship Level 2 of hoger, de 9 Habits of Excellent Horsemanship van Karen Rolph of Jaaropleiding 1 en 2 van Cindy Deman
 • Je hebt als rijdend deelnemer het Progressief Trainings Jaar (Jaaropleiding Blokkadevrij Trainen) gedaan / bent al redelijk ervaren met Dressage Naturally en kan in de Sweet Spot rijden in stap en draf
 • bent Natural Horsemanship student maar ook al goed op weg met dressuur / bent dressuurruiter maar ook redelijk bekend met natural horsemanship / hebt een instructeursdiploma horsemanship en/of dressuur.
 • Je wil de talenten van je paard en van jezelf verder ontplooien: happy athlete, happy ruiter!
 • Je hebt de motivatie, nieuwsgierigheid, inzet en mogelijkheden om te oefenen
Mooi in balans met Zajate

Wat ga ik leren?

De rode draad van het Next Level Trainingsjaar is je paard en jezelf verder opleiden op een manier waarmee je beiden plezier én resultaat behaalt. Het gaat natuurlijk wel over WAT je leert maar net zoveel over HOE je dat samen met je paard doet!

In dit trainingsjaar besteden we (afhankelijk van het niveau en interesse van de combinaties) o.a. aandacht aan:

Rijden: Ontspannen, energiek en in balans alle gangen (“sweet spot”). Verfijning van hulpen. Overgangen, tempowisselingen, souplesse, symmetrisch ontwikkelen door middel van zijgangen, verzamelende oefeningen, galop, contragalop, het pad naar galopwissels, verlichte zit, cavaletti en (basis) springen.

Grondwerk: zonder hulpteugels gezond bewegen op de cirkel, overgangen, tempowisselingen, souplesse oefeningen, zijgangen aan de hand, het pad naar de piaffe, spelen met cavaletti en springen, basis bodywork (zien, voelen en een aantal basistechnieken voor ontspanning, houding en souplesse)

Trainersvaardigheden: verfijning van lichaamstaal, een trainingsplan maken voor lange en korte termijn en voor een afzonderlijke sessie, inspelen op de behoeften van je paard en op de situatie in het moment, je trainer’s mindset (open, nieuwsgierig, duidelijk, kalm, positief, spelen en invoelingsvermogen naar je paard)

Prijzen, Inschrijven en Extraatjes

Next Level Trainingsjaar Oostburg – Ruiter – 3 termijnen

Prijs: 3 termijnen van €748

Next Level Trainingsjaar Oostburg – Ruiter

Prijs: €1744 +  €400 stallings- en acommodatiekosten (totaal €2144, je voordeel bij betaling ineens: €100)

BONUSSEN:

*Bij inschrijving krijg je sowieso een jaar GRATIS toegang tot de videoclassroom van Dressage Naturally

*Bij inschrijving voor 1 mei 2021 krijg je GRATIS toegang tot een groepsvideocoaching waarbij je zelf een video kunt doorsturen.

*Bij inschrijven voor 1 maart 2021 krijg je ook nog GRATIS toegang tot de Workshopserie Blokkadevrij Trainen t.w.v. €295. Ideaal om je kennis van psychologie, trainingsfysiologie en biomechanica van het paard bij te spijkeren en alvast een goede basis te leggen voor je trainer’s mindset, je trainingplan en hoe je met softness en intentie kunt spelen. DE KENNIS IN DE WORKSHOPSERIE BLOKKADEVRIJ TRAINEN IS ONMISBAAR VOOR ELKE TRAINER. Deelname is niet verplicht maar wordt wel sterk aangeraden!