Cursusaanbod 2023

Grondwerk: Rust Respons Connectie

Het recept van Rust Respons en Connectie is de basis waarop Cindy’s manier van werken gebaseerd is. Je zult in deze driedaagse zowel een denkwijze als praktische strategieën aangereikt krijgen waardoor je in een hoop situaties meteen zult weten hoe je het partnerschap met je paard kunt herstellen of verbeteren. Hierbij staat veiligheid altijd voorop!

Hoe sterker die basis van Rust Respons Connectie, hoe gemakkelijker alles met je paard wordt. Zeer de moeite dus om in die basis te investeren!

 • Driedaagse 8 – 9 – 10 april
 • €435 alles inclusief (gebruik accomodatie, stalling, hooi, stro, broodjesmaaltijd, drank, versnapering)

Spelen in Vrijheid

Kunnen spelen met je paard zonder de limiet van een touw, heeft iets bevrijdends en magisch! Het goede nieuws is dat je geen magiër hoeft te zijn om dit te kunnen, ook jij kan dit leren!

Ook wie al een mooie basis vrijheidswerk heeft met zijn paard is hier aan het goede adres, t.e.m. spelen met meerdere paarden tegelijkertijd! (reken €30 extra als je een extra paard meeneemt voor de stalling)

Van de roundpen, tot de piste tot de volledige speelweide, de wereld ligt voor jullie open!

 • Tweedaagse 1 – 2 mei
 • €290 alles inclusief (gebruik accomodatie, stalling, hooi, stro, broodjesmaaltijd, drank, versnapering)

Rijden zonder Teugels

Geen paniek! Rijden zonder teugels wil niet per sé zeggen dat je je optoming weggooit, op je paard springt en hoopt op het beste! Liefst niet zelfs, safety first! Rijden zonder teugels wil zeker in het begin gewoon zeggen dat je de teugels aan je paard laat als veilig vangnet, maar dat ze (zoveel mogelijk) los zijn.

Rijden zonder teugels heeft veel waarde:

 • je ontwikkelt een betere balans
 • je verlegt grenzen in je (zelf)vertrouwen
 • je paard leert letten op je lichaamstaal en beenhulpen
 • je paard ontwikkeld meer zelfbeheersing en verantwoordelijkheid
 • wanneer je de teugels wel oppakt, zal je paard er beter op reageren, maw, je krijgt een betrouwbaardere rem en stuur
 • ….

Deze clinic is voor zowel mensen die nog nooit met losse teugel gereden hebben als voor mensen die daar al wat ervaring mee hebben en zich verder willen ontwikkelen, ieder krijgt oefeningen op zijn eigen niveau.

De minimale voorwaarde is dat je paard geen te gevaarlijk gedrag vertoont, dan kan het nl zijn dat ik je geen toestemming geef om op te stappen en help ik je met grondwerk, nogmaals safety first! Als je die inschatting al op voorhand maakt, dan is de driedaagse Grondwerk: Rust Respons Connectie misschien beter geschikt voor jullie.

 • Tweedaagse 29 – 30 mei
 • €290 alles inclusief (gebruik accomodatie, stalling, hooi, stro, broodjesmaaltijd, drank, versnapering)

Rijden: Balans en Contact

In deze clinic gaan we kijken naar een paar belangrijke basisvoorwaarden om op een paardvriendelijke manier dressuur te kunnen doen.

Dressuur is er eigenlijk om het fysieke welzijn van je paard te optimaliseren. Wanneer het paard echter wordt gebruikt om ‘dressuur te doen’ gaat het vaak mis, de essentie vliegt het raam uit en het kan dan zelfs schadelijke vormen aannemen. Versta mij niet verkeerd, enkel met losse teugels rondhobbelen op je paard is ook niet gezond voor zijn lichaam!

We willen naar een situatie evolueren waarbij teugelcontact iets waardevol kan zijn. Ze kunnen o.a. grenzen aangeven, zonder het paard in een krul te trekken of in een andere ongezonde houding te laten lopen.

Daarnaast gaan we op zoek samen met het paard naar een balans die goed voelt en die het het paard mettertijd zelf gaat opzoeken. Je paard vloeit als water onder je door en neemt je mee zonder dat één van beiden weerstand voelt…

 • Tweedaagse 1 – 2 juli
 • €290 alles inclusief (gebruik accomodatie, stalling, hooi, stro, broodjesmaaltijd, drank, versnapering)

Jaaropleiding Horsemanship

Wil je al bovenstaande zaken leren en zoveel meer? Dan raden we voluit aan om voor de Jaaropleiding Horsemanship te kiezen!

Het grote voordeel van die opleiding naast de verdieping en verbreding van al bovenstaande onderwerpen is de continuïteit en opvolging. Die zijn echt van onschatbare waarde om blijvende veranderingen te maken!