Balanced horsemanship

Natural Horsemanship

Natural Horsemanship is een manier van omgaan met paarden, die het mentale en emotionele welzijn van het paard centraal zet. We willen een mooie balans krijgen tussen respect en vertrouwen. Partnership, psychologie en inlevingsvermogen zijn hierbij kernwoorden. Door aan een betere band met je paard te werken, bekom je dingen van je paard omdat hij ze WIL doen voor je, niet omdat hij gedwongen wordt!

Klassieke Dressuur

Naast een paard dat je vertrouwt en respecteert, wil je ook een paard dat biomechanisch correct beweegt. Dit is belangrijk om het paard tot op hoge leeftijd fysiek gezond te kunnen houden. De dressuuroefeningen introduceer ik graag spelenderwijs, zodat het paard het boeiend en leuk blijft vinden. Hulpteugels en geforceerde houdingen zijn dan ook compleet uit den boze! Dressuur gebruik ik als middel om een gezond bewegend paard te creëren, het is geen doel op zich. En of je nu rijdt met een engels of een western zadel, voor je paard is het belangrijkste dat hij zich goed in zijn vel voelt.

Balanced Horsemanship

Balanced Horsemanship

De combinatie tussen de twee werelden zorgt voor een gebalanceerde training, vandaar ‘Balanced Horsemanship’. Deze term werd in het leven geroepen door Jarno Desmet en Gea Riemis van Horseman’s Paradise. Na enkele jaren cursussen bij hen te hebben gevolgd, hebben ze mij officieel als instructeur benoemd.

Daarnaast blijf ik mezelf steeds ontwikkelen op beide vlakken om steeds nieuwe inzichten te kunnen delen! Zo volg ik ook regelmatig les bij Liesbeth Jorna van Sport & Horsemanship United, één van de slechts vijf Dressage Naturally instructeurs wereldwijd. Zij heeft mij de eer gedaan mij uit te roepen als ‘Recommended Trainer’.