Voorbereiding tot Trailerladen

Gepubliceerd op:04 oktober 2021
By cindy

Veilige plaats

Zorg dat je je trailer klaarzet op een zo veilig mogelijke plek:

  • Je wilt vermijden om te laden op asfalt of beton, een zachte ondergrond zoals een weide of piste is ideaal. Dat verminderd de kans op uitschuiven en vallen als ze wat emotioneel zijn en rondspringen. Niet dat het de bedoeling is om je paard op adrenaline te jagen!
  • Liefst in een afgesloten ruimte zoals een piste, zeker als je paard de neiging geeft om zich los te trekken.
  • Zorg dat er niet te veel rommel ligt, waarover je kunt struikelen of waar je paard zich aan kan bezeren.

Trailer aangekoppeld

Laadt je paard NOOIT op een losstaande trailer, zorg altijd dat hij vasthangt aan een auto. Als je je paard wilt overtuigen dat op de trailer gaan niet erg is, dan helpt het niet als die trailer ineens omkiept!

Peesbeschermers

Je kan ervoor kiezen om je paard peesbeschermers aan te doen, vermijd echter die echte transportbeschermers, want daar gaan veel paarden raar mee lopen en dat bezorgt ze vaak nog meer stress. Die transportbeschermers zijn vaak ook te warm wat net niet goed is voor de pezen.

Wees proactief!

Je wilt niet weten hoeveel mensen ik hoor die al jaren sukkelen met trailerladen, maar overmorgen moeten ze dringend weg dus moet het NU worden opgelost.

Als je niet weet hoe je je paard kan leren om met zelfvertrouwen op de trailer te gaan, dan maak je het vaak erger door in je eentje te blijven oefenen. Je leert je paard nl welke dingen hij allemaal kan doen om NIET op de trailer te gaan, wat ervoor zorgt dat je uiteindelijk meer hulp zult nodig hebben om het probleem echt op te lossen. Dat geldt ook voor jonge paarden die nog nooit op de trailer gegaan zijn. Zorg dat hun eerste ervaringen meteen goed zijn door hulp in te schakelen en vermijd een hoop miserie in de toekomst!

Trailerladen is vaak een diepgeworteld probleem met meerdere lagen en bovendien is het zaak dat ik jou als eigenaar zelf leer laden. Je bent er nl niet zoveel mee dat ik je paard kan laden als je het zelf niet kan. Doe je paard, je instructeur en jezelf dus een plezier en NEEM TIJDIG LES!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *