Soms moet je iets afbreken

Gepubliceerd op:21 juni 2021
By cindy

… om het daarna beter opnieuw te kunnen bouwen. De foto is van laatst bij mijn jongste zusje, ze heeft net een huis gekocht met de bedoeling een ‘beetje te verbouwen’… Uiteindelijk staan er enkel nog een paar muren, want hoe meer de structuur bloot kwam, hoe duidelijker het werd dat die eigenlijk wel heel triestig ineen zat.

Zo is het ook met veel paarden, vaak is de basisstructuur niet sterk genoeg om op verder te bouwen. Dan is het beste wat je kunt doen, de ongewenste ‘structuren’ te verwijderen en te laten plaats maken voor nieuwe, stevige funderingen, goede muren en een dak dat niet lekt!

Wat nog te veel gedaan wordt, is dat er gewoon wat lapmiddeltjes gebruikt worden om alles te proberen overeind te houden. Vroeg of laat komt er echter eens een storm voorbij die de gevel doet instorten of je dak ervan blaast! Beter dus op tijd ingrijpen en niet bang zijn om even iets af te breken, het eindresultaat zal veel steviger zijn!

Begin dus eens te letten op de kleine of grotere tekenen dat er ‘kraken in de fundering’ van de relatie met je paard zitten. Kan hij niet stilstaan bij het opstijgen? Loopt hij steeds weg als hij je ziet? Is hij steeds heel gespannen? Heeft hij wat losse achterbeentjes? Wil hij niet op de trailer?… Enz

Dit zijn allemaal veel voorkomende problemen, maar ze zijn absoluut te vermijden. Leg je er dus niet gewoon bij neer, maar los ze permanent op zodat ze niet groter worden en jullie steeds meer plezier kunnen hebben samen.

Heb je geen idee hoe je hieraan moet beginnen? Neem dan zeker eens contact op 🙂

Groetjes

Cindy