Fix je paard in 5 lessen

Gepubliceerd op:21 juni 2021
By cindy

Laat ik je die illusie snel ontnemen! Als mensen hopen zoiets te vinden, dan zijn ze bij mij aan het verkeerde adres 😀

Eerst en vooral moet je paard niet ‘gefixt’ worden. Het kan wel zijn dat we hem of haar moeten helpen om iets te begrijpen of bepaalde angsten te overwinnen of bepaalde ongewenste patronen te vervangen door nieuwe.

Om je paard te kunnen helpen is het belangrijk dat je hem of haar leert begrijpen. Het is dus zaak van kennis op te doen, bepaalde vaardigheden te leren, je eigen emoties leren kanaliseren, ervaring op te doen en hulp in te schakelen waar nodig. Zoals je misschien al merkt, is het vooral belangrijk van jezelf te ‘fixen’ zodat je je paard kunt helpen.

Een paard is een levend wezen met gedachten en emoties, net als wij. Er is dus niet één of ander magisch trucje die je kunt toepassen om problemen met je paard te verhelpen. Je zult moeten werken aan de band en de partnership die je hebt met je paard en vooral aan jezelf. Dat is ook één van de redenen waarom ik zelden paarden in training neem.

Een paard is vaak een spiegel en het is niet steeds evident om te zien wie wie spiegelt, een beetje zoals het kip en ei-verhaal. Elke actie van jou lokt een reactie uit van je paard en omgekeerd. Als jij iets wil veranderen in het gedrag van je paard, zul je eerst iets moeten veranderen in jezelf. Enkel jij kunt beslissen om uit de negatieve spiraal van actie-reactie komen en er een positief verhaal van maken!

Wil jij bouwen aan de relatie met je paard, maar je weet niet hoe? Neem dan zeker contact op om positief van start te gaan 😀