Werken in Projecten

Gepubliceerd op:01 juni 2021
By cindy

Wie al les heeft gevolgd bij mij zal al gemerkt hebben dat ik vaak vraag naar jouw prioriteit(en) met je paard(en). Ik doe dit om te zorgen dat we op één lijn zitten, maar ook gewoon om mensen hierover te laten denken. Vaak doen we maar iets met ons paard zonder veel te denken aan ‘waarom’ we dit doen.

Sommige mensen springen van nature gemakkelijk ‘van de hak op de tak’, wat heel verwarrend kan werken voor je paard, anderen kunnen hun paard week na week vervelen door steeds hetzelfde te doen. Beide strategiën zijn niet zo productief.

Door te reflecteren wat je eerstvolgende prioriteit is, kan dit helpen om een doel te stellen. Hierdoor ga je gerichter te werk en je paard voelt dit verschil duidelijk! Je kan dan ook gerichter belonen en je succes vieren bij het bereiken van je doel. Als je doel wat groot is, help ik je om kleine tussendoelen zetten om jezelf en je paard gemotiveerd te houden en om te zorgen voor een sterke fundatie.

Meestal gaan mijn lessen bij nieuwe studenten over de basics van grondwerk en paardenpsychologie, zodat er een veilige en duidelijke manier van werken met je paard geïnstalleerd wordt. Vanaf dat er een basis is kunnen we verschillende richtingen uit:

  • verder ontwikkelen in grondwerk met gerichte doelen
  • rijden
  • trailerladen
  • spelen in vrijheid
  • communicatie over balans
  • … met in elk onderdeel telkens ook concrete doelen!

Mijn grote drijfveer is om jou te kunnen begeleiden bij jouw persoonlijke dromen en ze te helpen omzetten in doelen en resultaten.

Wat is jouw volgende project met je paard?