Waarom ben ik met Horsemanship gestart?

Gepubliceerd op:26 januari 2019
By cindy

Vanaf het moment dat ik als klein meisje in aanraking kwam met paarden, droomde ik van een eigen paard. In die droom was de relatie tussen mijn paard en mij perfect, mijn beste vriend waarmee ik veel plezier zou beleven. Op 9 jarige leeftijd mocht ik van mijn ouders naar de manege. Toen ik op 15 jarige leeftijd de kans kreeg om een verzorgpaard te hebben, was ik in de wolken. Al snel bleek de droom eerder een nachtmerrie te worden. Jack was een superlief paard, maar… In de zomer wou hij bijna niet vooruit en in de winter bleken de remmen zoek en ik lag soms meer naast mijn paard dan ik erop zat. Aan buitenritten moest ik zelfs niet denken. Hij was doodsbang als er geen andere paarden in de buurt waren en buiten zijn vertrouwde omgeving gaan, was ook een ramp. Na 2 jaar privéles (poging tot dressuur op een gespannen paard) was het plezier er wel vanaf.

Ik zocht andere antwoorden en stuitte op het internet op een gelijkaardig verhaal als het mijne. Deze mensen hadden hun problemen kunnen oplossen door Natural Horsemanship. In die tijd kon je dat bijna uitsluitend leren dmv thuisstudiepakketten. Ik bestelde meteen het eerste pakket en toen was er geen weg meer terug voor mij. Ik heb meer geleerd over paarden door dat ene pakket te bekijken dan door jarenlang lessen op de manege te volgen en 2 jaar dure privélessen te nemen. Nadat ik het pakket volledig bekeken had, wist ik: ‘Dit wil ik later doen, mensen helpen om een betere band te krijgen met hun paard, meer plezier te beleven en betere resultaten te boeken’.

Ik heb verschillende cursussen gevolgd o.a. in Nederland, Frankrijk, Engeland en Amerika. Ondertussen begon Natural Horsemanship ook in ons land aan een opmars en ik ben toen ook bij Jarno en Gea terecht gekomen. Onze filosofie ligt op één lijn en ik heb dan ook enkele jaren geleden besloten om één van hun instructeurs te worden. Ik ben mij ook volop aan het verdiepen in paardvriendelijke dressuur en volg daarbij vooral het systeem van Dressage Naturally. Regelmatig ga ik daarvoor naar Friesland om les te volgen bij Liesbeth Jorna, ik heb van haar ook het label ‘Recommended Trainer’ gekregen!

Ondertussen heb ik een superrelatie met mijn twee paarden. Jack is nu een betrouwbare partner, die zelfs zonder teugels gereden kan worden en ik heb mijn plezier met paarden meer dan ooit teruggevonden.

Wil jij ook een diepe connectie met jouw paard vinden? Dan wil ik jullie met veel plezier begeleiden!