Put it to the Test

Gepubliceerd op:22 februari 2018
By cindy

De hoefsmid arriveert… Oeps, mijn paard heeft toch niet zo vlot zijn voetjes aan een vreemde. We willen op wedstrijd vertrekken… Oeps, mijn paard denkt er niet aan om de trailer op te stappen. Oeps, oeps, oeps…

Wat bij deze problemen veelal aan de basis ligt is dat we veronderstellen dat het wel ok zal gaan. Soms moeten we dan vaststellen dat dit niet het geval is.

Wat ik voorstel is om niet te veronderstellen, maar om te testen wat de feiten zijn. Dan heb je nog tijd om deze te fixen wanneer er GEEN DRUK bij komt kijken! Als we onder (tijds)druk komen te staan, dan kan het wel eens een grotere uitdaging blijken te zijn om rustig te blijven en je paard te helpen begrijpen wat de bedoeling is. De kans dat je op dat moment iets doet, waarvan je achteraf spijt hebt, is dan veel groter. Vertrouwen wordt beschadigt, respect gaat verloren…

Doe jezelf en je paard dus een plezier en zorg dat jullie voorbereid zijn. Ga actief op zoek naar moeilijkheden en ‘put it to the test’!Veel succes!

(Wilber weet niet of hij de drone schrikwekkend of  interessant moet vinden, Jack moest er niets van weten!)